Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να αποτριχώνουν το σώμα τους χρησιμοποιώντας κερί ή sugaring paste, είτε επειδή δεν αντέχουν τον πόνο της ριζικής αποτρίχωσης, είτε επειδή πολύ απλά προτιμούν την απλή και γρήγορη προσέγγιση του ξυραφιού.

Αν ανήκετε και εσείς στη συγκεκριμένη κατηγορία, μπορεί να βρείτε χρήσιμα μερικά εύχρηστα tips για το ξύρισμα (κυρίως των ποδιών), που βρήκαμε για εσάς!

Αποτρίχωση με ξυραφάκι – τί θα χρειαστείτε

fullofbeauty-gr-ξυραφάκι-razor

  • Ξυραφάκι: δοκιμάστε αρκετά ξυραφάκια μέχρι να βρείτε το σωστό για εσάς!

fullofbeauty-gr-ξυραφάκι-razor-2

Pro tip: σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ακόμα και ξυραφάκια που προμοτάρονται ως αντρικά, καθώς είναι πιο οικονομικά και πολλές φορές πρόκειται για το ίδιο ακριβώς προϊόν, με άλλο χρώμα!

fullofbeauty-gr-κρέμα-ξυρίσματος-shaving-cream

  • Κρέμα ή αφρό ξυρίσματος (ιδανικά χωρίς άρωμα, για ευαίσθητη επιδερμίδα), ή τουλάχιστον αφρόλουτρο ή σαπούνι

fullofbeauty-gr-loofah-scrub

  • Κάποιο προϊόν απολέπισης, scrub ή loofah, ανάλογα με την προτίμησή σας
  • Ενυδατική λοσιόν, κρέμα, ή balm (ιδανικά χωρίς άρωμα κι αυτό)

Αποτρίχωση με ξυραφάκι – προετοιμασία

fullofbeauty-gr-ενυδάτωση-moisturizing 2

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στην επιδερμίδα σας πριν ξυρίσετε τα πόδια σας (ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή θέλετε) προκειμένου να πετύχετε ένα τέλειο, βελούδινο αποτέλεσμα, είναι η απολέπιση. Με την αφαίρεση και απομάκρυνση των των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας σας, εκτός από το ότι βελτιώνετε δραστικά την υφή του δέρματός σας, αποφεύγετε και τη συσσώρευση του νεκρού δέρματος στις λεπίδες του ξυραφιού σας, που μπορεί να οδηγήσει σε κοψίματα ή τραυματισμούς!

Μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν απολέπισης, ή ακόμα και κάποιο scrub ή loofah. Απλά να θυμάστε ότι η απολέπιση δε χρειάζεται να γίνεται δυνατά για να έχει αποτέλεσμα -οι απαλές κινήσεις κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά!

Η καλύτερη στιγμή να ξυρίσετε τα πόδια σας είναι κατά τη διάρκεια ενός χαλαρωτικού μπάνιου, ή στο ντους. Ιδανικά η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει περίπου μετά από τα πρώτα 5 λεπτά του μπάνιου, καθώς σε αυτή τη φάση οι τρίχες έχουν μαλακώσει, αλλά οι θύλακες δεν έχουν απορροφήσει ακόμα αρκετό νερό ώστε να διογκωθούν (κάτι που μπορεί να αποτρέψει ένα εντελώς λείο αποτέλεσμα).

Αποτρίχωση με ξυραφάκι – διαδικασία

Αφού λοιπόν βολευτήκατε μέσα στη μπανιέρα ή στο ντους σας, έφτασε η ώρα να ξεκινήσετε το ξύρισμα! Απλώστε αρκετή κρέμα ξυρίσματος στο πόδι που θέλετε να ξυρίσετε πρώτο, και πιάστε δουλειά: δουλεύοντας ενάντια στη φορά της τρίχας, ξεκινήστε να ξυρίζετε από τον αστράγαλο προς τα πάνω, με σίγουρες, ακριβείς κινήσεις. Αν το ξυράφι σας ξεφύγει και γλιστρήσει αριστερά ή δεξιά, υπάρχει κίνδυνος να κοπείτε, επομένως καλό είναι να μη βιάζεστε.

Προσπαθήστε να μην περνάτε το ξυραφάκι από το ίδιο σημείο πάνω από μια φορά, για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας. Επιπλέον θα πρέπει να ξεπλένετε το ξυράφι σας συχνά με καθαρό, ζεστό νερό, ώστε να απομακρύνονται οι κομμένες τρίχες από τις λεπίδες. Ξυρίστε τα πόδια σας μέχρι το ύψος που θέλετε, κάνοντας λίγο πιο προσεκτικές και αργές κινήσεις στα σημεία των κλειδώσεων, όπου το ξύρισμα είναι λίγο πιο δύσκολο.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε σε σημεία όπου μπορεί να έχετε κάποια ελιά που εξέχει, ή κάποια κρεατοελιά, καθώς απαγορεύεται να περάσει ξυράφι από πάνω. Αν κόψετε ή τραυματίσετε μια κρεατοελιά κατά λάθος, πάντως, μην πανικοβληθείτε: αφού σταματήσει η αιμορραγία, καθαρίστε καλά το σημείο και επισκεφθείτε το γιατρό σας για να σας συμβουλεύσει, ειδικά αν η ελιά επιστρέψει με αλλοιωμένη όψη, αποχρωματισμό ή διαφορετικό, ακαθόριστο περίγραμμα.

fullofbeauty-gr-πετσέτα-towel

Ξεπλύντε τα πόδια σας με χλιαρό (ή ακόμα καλύτερα και κρύο, αν το αντέχετε) νερό, και ταμπονάρετε με μια απαλή πετσέτα για να τα στεγνώσετε. Μην τρίβετε το δέρμα σας, έχει ταλαιπωρηθεί ήδη αρκετά!

Αποτρίχωση με ξυραφάκι – after care

fullofbeauty-gr-after-care

Μετά το ξύρισμα, η επιδερμίδα σας θα χρειαστεί λίγη έξτρα φροντίδα: απλώστε ένα ενυδατικό προϊόν της αρεσκείας σας, όπως πχ μια λοσιόν, κρέμα ή balm (ιδανικά χωρίς άρωμα, ειδικά για ευαίσθητες επιδερμίδες).

fullofbeauty-gr-skinny-jeans

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο αμέσως μετά το ξύρισμα, και προσπαθήστε να μην ταλαιπωρήσετε την επιδερμίδα σας με κανέναν τρόπο. Αφήστε το αγαπημένο σας skinny jean για κάποια άλλη μέρα: μετά το ξύρισμα, φορέστε κάτι πιο άνετο και αεράτο. Τα πόδια σας θα σας ευγνωμονούν!