Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απαλλάξουμε το πρόσωπό μας από την περιττή τριχοφυΐα, είτε πρόκειται για τις λεπτές, άχρωμες τριχούλες που δίνουν στα μάγουλά μας την υφή ενός ροδάκινου, ή για πιο σκούρες και σκληρές τρίχες, που εμφανίζονται συχνά στο άνω χείλος ή στο πηγούνι.

Ξυραφάκι

Συνιστάται μόνο από εξειδικευμένους γιατρούς, και μόνο ως προετοιμασία για συνεδρίες λέιζερ ή ηλεκτρόλυσης, με σκοπό να κάνει τις άκρες των τριχών πιο μυτερές (ώστε να ‘ξεμυτίσουν’ πιο εύκολα από το δέρμα), καθώς και για να τις κάνει να μπουν σε φάση ανάπτυξης, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να δουλέψει σωστά η μόνιμη αποτρίχωση.

Μην ακούτε διάφορες μακιγιέζ που παροτρύνουν τις γυναίκες να ξυρίζουν το πρόσωπό τους, γιατί έτσι θα ‘κάτσει’ πιο σωστά το make up! Και προς θεού, το ότι υπάρχουν μικρά, πολύχρωμα ξυραφάκια στην αγορά, τα οποία προμοτάρονται ως γυναικεία, δε σημαίνει ότι ενδείκνυνται για την περιοχή του προσώπου!

Κρέμα αποτρίχωσης

Μπορείτε να βρείτε διάφορες κρέμες στο εμπόριο, οι οποίες είναι ειδικά κατασκευασμένες για την περιοχή του προσώπου. Θεωρητικά πρόκειται για πιο απαλές σε σύσταση εκδοχές των προϊόντων που προορίζονται για χρήση στο σώμα, αλλά δεν παύουν να είναι χημικά σκευάσματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συχνά έχουν πιο ‘ευχάριστο’ άρωμα, και συνοδεύονται από προϊόντα περιποίησης για μετά τη χρήση.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται δοκιμασμένα και ασφαλή προϊόντα, αλλά καλό θα είναι να κάνετε ένα τεστ σε ένα άλλο σημείο του σώματός σας πριν τη χρήση, για να δείτε πώς θα αντιδράσει το δέρμα σας. Οι κρέμες αποτρίχωσης προσώπου ενδείκνυνται για περιοχές με αραιή και απαλή τριχοφυΐα, καθώς δεν τα πάνε πολύ καλά ενάντια σε χοντρές και σκληρές τρίχες.

Τσιμπιδάκι

Εάν έχετε λίγες τρίχες, το τσιμπιδάκι είναι η πιο εύκολη λύση, καθώς αποτελεί την πιο κλασική επιλογή για την περιοχή των φρυδιών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο πηγούνι ή στο άνω χείλος, αλλά αν έχετε αρκετές τρίχες δεν σας το προτείνουμε, μιας και θα σας πάρει πολλή ώρα να απαλλαγείτε από όλες.

Να θυμάστε να καθαρίζετε πάντα το τσιμπιδάκι σας με οινόπνευμα πριν και μετά τη χρήση, ώστε να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις!

Κερί

fullofbeauty-gr---αποτρίχωση-προσώπου-κερί-wax

Όταν ενδιαφερόμαστε για χρήση στο πρόσωπο, συνήθως επιλέγουμε έτοιμες μικρές ταινίες με αποτριχωτικό κερί, καθώς η παρασκευή (αν το φτιάχνετε μόνες σας) και η προετοιμασία ενός ολόκληρου βάζου δεν αξίζει τον κόπο για τόσο μικρή περιοχή.

Εάν έχετε ήδη το βαζάκι σας έτοιμο, πάντως, κανείς δεν σας εμποδίζει να το χρησιμοποιήσετε και στο πρόσωπο! Απλά προσέξτε τη θερμοκρασία, και θυμηθείτε να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας με ένα ζεστό ντους πριν την εφαρμογή -και προς θεού μην βγείτε στον ήλιο αμέσως μετά, εκτός και αν θέλετε να κυκλοφορείτε με κοκκινίλες στο πρόσωπο τις επόμενες μέρες!

Γκατζετάκι

fullofbeauty.gr - αποτρίχωση-μουστάκι - γκατζετάκι - gadget

Διαφημίζεται ως μια εύκολη και γρήγορη λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας στο πρόσωπο, και κυρίως στο άνω χείλος. Δεδομένου ότι δουλεύει σαν μια χειροκίνητη μηχανή αποτρίχωσης, πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια αξιοπρεπή επιλογή -προσοχή όμως μην πιάσετε το δέρμα σας στο έλασμα, γιατί πέρα από τον πόνο του τσιμπήματος, μπορεί και να το τραυματίσετε.

Μηχανή αποτρίχωσης

fullofbeauty-gr-αποτρίχωση-προσώπου-μηχανή-αποτρίχωσης-epilator

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί πολύ σε αυτόν τον τομέα, και πολλές μηχανές αποτρίχωσης έρχονται με πληθώρα κεφαλών, που μετατρέπουν τη συσκευή σε trimmer, ξυράφι ή και αποτριχωτική μηχανή σχεδιασμένη ειδικά για το πρόσωπο.

Οι μηχανές αυτές έχουν το καλό ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν (συνήθως) μέσα στο ντους, κάτι που μπορεί να μετριάσει τον παράγοντα του πόνου, αλλά δυστυχώς συχνά σπάνε τις τρίχες και προκαλούν θυλακίτιδα (δηλαδή τρίχες που γυρίζουν μέσα στο δέρμα). Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε τις χαμηλότερες ταχύτητες, εάν επιλέξετε να αποτριχώσετε το πρόσωπό σας με μια τέτοια μηχανή.

Κλωστή

fullofbeauty-gr-αποτρίχωση-προσώπου-κλωστή-threading

Το threading, δηλαδή η αποτρίχωση με κλωστή, αποτελεί την ιδανική επιλογή για καλοσχηματισμένα, όμορφα φρύδια, αφού στα κατάλληλα χέρια παρέχει απαράμιλλο έλεγχο και ακρίβεια χιλιοστού!

fullofbeauty-gr-αποτρίχωση-προσώπου-φρύδια-eyebrows

Φυσικά μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε στο πρόσωπο, αλλά δεν ενδείκνυται για το σώμα, καθώς δεν αποτριχώνει παρά έναν περιορισμένο αριθμό τριχών ανά πέρασμα.

Λέιζερ

fullofbeauty-gr---αποτρίχωση-προσώπου---λέιζερ--laser

Το λέιζερ είναι μια μέθοδος καταστροφής του θύλακα της τρίχας, με τη χρήση εστιασμένου φωτός, και υπόσχεται μόνιμη αποτρίχωση μετά από τον απαιτούμενο αριθμό συνεδριών.

Το αποτέλεσμα είναι συνήθως πολύ καλό, αλλά υπάρχουν και μαρτυρίες που λένε ότι δεν είναι μόνιμο, και πως οι τρίχες μπορεί να ξαναβγούν μετά από ένα διάστημα.

Ηλεκτρόλυση

fullofbeauty-gr-αποτρίχωση-προσώπου-πρόσωπο-face

Πιο μόνιμα είναι τα αποτελέσματα της ηλεκτρόλυσης, καθώς η αποτρίχωση μπορεί να διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια -ή και για πάντα. Χρειάζονται κι εδώ πολλές συνεδρίες, και η διαδικασία είναι χρονοβόρα και επώδυνη, καθώς ο γιατρός βάζει μια λεπτή βελόνα μέσα στο θύλακα της κάθε τρίχας, και τους καταστρέφει έναν-έναν, αλλά αξίζει τον κόπο.