Όπως όλες όσες το έχετε αποπειραθεί ίσως γνωρίζετε, η αποτρίχωση με κερί στο σπίτι δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους που μπορεί να κάνουν αυτή τη δοκιμασία ακόμα πιο δύσκολη και επίπονη. Μη φοβάστε, όμως: εμείς είμαστε εδώ, για να σας συμβουλέψουμε και να σας βοηθήσουμε να πετύχετε την τέλεια αποτρίχωση με κερί στο σπίτι, χωρίς περιττό πόνο και βάσανα!

 

Λάθος #1: οι τρίχες δεν έχουν το σωστό μήκοςFullofbeautygr - Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι συχνά λάθη - χαρακας

Οι τρίχες στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε πρέπει να έχουν μήκος ανάμεσα στο 0.5 και το 1.5 cm, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να μην αφαιρεθούν καν, ή ακόμα και να σπάσουν -για να μην αναφέρουμε πόσο περισσότερο θα υποφέρετε, αν είναι πολύ μακριές οι τρίχες.

 

Λάθος #2: δεν προετοιμάσατε το δέρμα σας Fullofbeautygr - Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι συχνά λάθη - μπάνιο

Το βράδυ πριν την αποτρίχωση με κερί στο σπίτι, θα πρέπει να αποκτήσετε την καλή συνήθεια να κάνετε ένα χαλαρωτικό, απολαυστικό ζεστό μπάνιο, το οποίο θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε καλά το δέρμα σας, και να κάνετε μια ελαφριά απολέπιση, ώστε να βοηθήσετε όποιες τρίχες έχουν μείνει μέσα στο δέρμα, να βγουν.

Λίγο πριν ξεκινήσετε να δουλεύετε με το κερί, μπορείτε να τρίψετε το δέρμα σας με λίγο οινόπνευμα, και να απλώσετε στην περιοχή που θα αποτριχώσετε λίγο baby powder, για να βοηθήσετε το κερί να κολλήσει σωστά στις τρίχες, αντί για το δέρμα σας.

 

Λάθος #3: κακό timing Fullofbeautygr - Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι συχνά λάθη - timing

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να κάνετε αποτρίχωση με κερί στο σπίτι λίγο πριν και λίγο μετά την περίοδό σας, καθώς εκείνο το διάστημα θα είστε πιο ευαίσθητες στον πόνο. Αν επιμένετε, πάντως, μπορείτε να πάρετε κάποιο αναλγητικό χάπι μισή ώρα πριν ξεκινήσετε την αποτρίχωση, και ο θεός βοηθός!

Fullofbeautygr - Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι συχνά λάθη - καφές

Όσον αφορά τον πόνο, θα σας συμβουλεύαμε να μην καταναλώσετε καφεΐνη, αλκοόλ ή άλλες διεγερτικές ουσίες πριν την αποτρίχωση, καθώς θα πολλαπλασιάσουν τον πόνο και θα σας κάνουν να υποφέρετε άδικα.

 

Λάθος #4: το κερί δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία

Αν χρησιμοποιήσετε πολύ ζεστό κερί, υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος, ενώ αν το κερί σας είναι πολύ κρύο, απλά δεν θα μπορείτε να το δουλέψετε. Το πιο πιθανό είναι να αναγκαστείτε να το ξαναζεστάνετε στη μέση της εφαρμογής, ειδικά αν θέλετε να αποτριχώσετε μεγάλη περιοχή. Μια πολύ καλή λύση για αυτό το πρόβλημα είναι οι πρακτικές μικρές ηλεκτρικές συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, οι οποίες αναλαμβάνουν να ζεστάνουν και να κρατήσουν στη σωστή θερμοκρασία το κερί σας, για όση ώρα χρειαστεί.

 

Λάθος #5: λανθασμένη ποσότητα κεριού κατά την εφαρμογή

Το κερί που θα απλώσετε στην επιφάνεια που θέλετε να αποτριχώσετε πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να καλύπτει τις τρίχες, χωρίς να αφήνει κενά. Αν χρησιμοποιήσετε λιγότερο, δεν θα αφαιρεθούν σωστά όλες οι τρίχες, ενώ αν απλώσετε περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει, εκτός από το ότι σπαταλάτε το κερί σας χωρίς λόγο, θα χρειαστείτε και πολύ περισσότερα υφασμάτινα στριπς για να κάνετε δουλειά, και ενδέχεται να μείνουν πολλά υπολείμματα κεριού στο δέρμα σας μετά την αποτρίχωση.

 

Λάθος #6: χρησιμοποιείτε τα υφασμάτινα στριπς μόνο μια φορά το καθέναFullofbeautygr - Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι συχνά λάθη - κουμπαράς

Μια που θίξαμε το θέμα των στριπς, ξέρετε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές φορές την κάθε λωρίδα, σωστά;

 

Λάθος #7: δεν τεντώσατε το δέρμα σας πριν τραβήξετε το υφασμάτινο στριπFullofbeautygr - Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι συχνά λάθη - κλάμα

Τα συλλυπητήριά μας.

 

Λάθος #8: τραβάτε τα υφασμάτινα στριπς προς τη λάθος πλευράFullofbeautygr - Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι συχνά λάθη - έρευνα

Ανάλογα με το είδος κεριού που επιλέξατε, θα πρέπει να τραβήξετε το στριπ είτε κατά τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες (sugaring paste), είτε προς την αντίθετη φορά (συμβατικό κερί). Κάντε την έρευνά σας πριν ξεκινήσετε, ώστε να είστε σίγουρες ότι το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με κερί στο σπίτι θα είναι το καλύτερο δυνατό!

 

Λάθος #9: τραβάτε τα υφασμάτινα στριπς πολύ αργά

Αν δεν είστε σίγουρες ότι μπορείτε να αφαιρέσετε το στριπ με μια γρήγορη και αποφασιστική κίνηση, παράλληλα με το δέρμα σας, καλύτερα να ζητήσετε τη βοήθεια μιας φίλης.

 

Λάθος #10: δεν φροντίζετε το δέρμα σας αμέσως μετά την αποτρίχωσηFullofbeautygr - Αποτρίχωση με κερί στο σπίτι συχνά λάθη - aftercare skin

Αν δεν θέλετε να έχετε προβλήματα με κοκκινίλες, τρίχες μέσα στο δέρμα και ξηρή επιδερμίδα, θα πρέπει να μάθετε να δίνετε στο δέρμα σας αυτό που χρειάζεται, μετά την ταλαιπωρία της αποτρίχωσης. Το σωστό aftercare θα βοηθήσει το δέρμα σας να δείχνει απαλό και λαμπερό, χωρίς να προσπαθήσετε ιδιαίτερα, ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα.